+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

diş implant tedavisi nedirDişlerinizin değerini mutlaka bilmelisiniz. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen dişlerin kaybı hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkiler bırakır. Bu durumdan kurtulmak için diş implant tedavisi tercih edilir. Kaza, ağız ve diş sağlığına dikkat etmemek, diş temizliği eksikliği, bazı kronik rahatsızlıklar nedeniyle diş eksilmesi ya da diş kaybı yaşanabilir. Diş implantları yapay diş kökü olarak da bilinir.  Ağız içerisinde bulunan gelişimini tamamlamış çene kemiğine basit cerrahi işlem ile yerleştirilen implantlar sağlam bir protez diş sahibi olmanızı sağlar.

Diş İmplant Tedavisi Hangi Aşamalardan Oluşur?

İlk işlem olarak hastanın diş eksiklikleri tespit edilmesi için röntgen görüntüsü çekilir. Radyolojik görüntü hekim tarafından değerlendirilerek çene kemiğinde diş implantı uygulanmasına engel bir durum var mı yok mu kontrol edilir. Gerekirse daha detaylı görüntü almak için tomografi çekilmesi de sağlanabilir. Diş implant tedavisi uygulama işlemini çene cerrahi uzmanı ve diş hekimi birlikte yapmaktadır. İşlem yapılacak bölgenin uyuşması sağlanması için lokal anestezi uygulanır. Hastanın yaşına göre verilecek anestezi dozu değişebilir. Gerekli uyuşma sağlandığında metal vida şeklinde olan implant çene kemiğine yerleştirilerek dikiş atma işlemi ile işlem tamamlanır.

İmplant Yerleştirildikten Sonra Neler Olur?

Diş implant yerleştirilme işlemi küçük cerrahi bir operasyon ile yapılır. Diş implant tedavisi sonrasında ağız ve yüz bölgesinde şişme meydana gelebilir buz uygulaması yapılarak şişlik azaltılabilir.