+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş Temizliği Nasıl YapılmalıBembeyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak her insanın hayalidir. Dişlerinize gerekli özeni gösterir ve bakımlarını zamanında yaparsanız hayal edilen dişler elde edebilirsiniz. Dişler her gün en az iki kez fırçalanmalı yemek sonraları ağız içi çalkalanmalıdır. Diş temizliği yapılırken kullanılan diş macunu önemi fazlacadır.

Hangi Diş Macunu Tercih Edilmeli?

Diş hekimlerine en sık gelen sorulardan biridir. Diş macunlarının yardımı ile diş yüzeyine ve diş aralarına biriken plak ve atıklar dişlere zarar vermeden temizlenir. Diş temizliği sayesinde çürük oluşumu engellenirken var olan çürüklerin ilerlemesi de bir nebze durdurulur. Hangi diş macununu tercih edeceğiniz diş macunlarının içerisinde bulunan maddelerle neye yarar sağladığı farklılaşmaktadır.

Diş Macunlarının İçerikleri Zararlı mıdır?

Diş macunları içinde bulunan en temel madde florürdür. Florür diş çürüklerini önler ve dişlerin beyazlaması için de oldukça iyidir. Florür diş için ne kadar yararlı görülse de aynı zamanda zararları da mevcuttur. Özellikle çocukların diş fırçalarken florürlü diş macunu kullanımından kaçınılmalıdır veya florürlü bir macun tercih edildi ise çocuğun macunu yutmamasından emin olunmalı, fırçalama sonrası ağız içinin bol su ile temizlenmesi gerekmektedir. Diş yapınızın hassas olduğunu düşünüyorsanız macununuzun içeriğinde arginin bulunmasına dikkat edebilirsiniz. Sık sık diş eti iltihabı veya diş taşı oluşumunuz varsa çinko sitrat destekli diş macunu tercih edebilirsiniz. Diş rengi ile şikâyetleriniz mevcut ise dişlerinizin daha beyaz olması için karbonat içerikli macunları yine tercih edebilirsiniz.