+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Şeffaf plak tedavisi, invisalign olarak da bilinir. Dişlerin diş teli olmadan hareket etmesini sağlar. Dişler hangi pozisyonda hareket ettirilmek isteniyorsa ona göre seri şeklinde şeffaf plak üretimi gerçekleştirilir. Her plak 0.05 ya da 1 mm hareket meydana getirir.

15 gün takıldıktan sonra farklı bir plağa geçiş yapılır. Bu döngü genellikle 1 yıl sürer.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ortodontist, hastanın ağzından ölçü alır ve bunu CAD-CAM sistemiyle bilgisayara aktarır. Bu 3 boyutlu görüntüler bilgisayar simülasyonu aracılığıyla hareket ettirilerek istenen tasarım hazırlanır. Böylelikle tedavinin nasıl bir sonuç vereceği önceden bilinebilir.

Şeffaf Plak Tedavisi Sırasında Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Plakların belirli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğinden hekim kontrolleri ihmâl edilmemelidir.
  2. Takılan plaklar diş temizliği ve yemek dışında her zaman kullanılmalıdır. Her gün en az 20-22 saat boyu ağızda tutulması gerekir. Plakların sürekli çıkarılıp takılması tedaviden yeteri kadar verim alınmasına engel olacaktır.
  3. Ağız bakımının yanı sıra plakların bakımı da düzenli olarak yapılmalıdır. Bunun için kimyasal malzemeler kullanmaya gerek yoktur. Temiz bir diş fırçası ve ılık su plakları temizlemek için yeterli gelir. Plağın yanında gelen temizleyici kristalleri de kullanabilirsiniz.
  4. Plaklar kutusuna dizilirken üst üste konulmamalı, yan yana olacak ve iç içe geçecek şekilde yerleştirilmelidir.
  5. Ağızda şeffaf plaklar varken sıcak içecekler tüketilmemelidir.
  6. Plak takılıyken hiçbir yiyecek tüketilmemeli ve sigara kullanılmamalıdır.