+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Diş Teli Nedir?Diş teli tedavisi ortodonti olarak adlandırılır. Diş teli, dişler arası boşluklarda, çarpışıklık durumunda, çıkmayan diş durumlarında, kırılan diş sonrasında tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Diş telleri ortodontistler tarafından takılır.

Diş Teli Kimlere Takılır?

Diş teli tedavisi için belirli bir yaş kriteri bulunmamaktadır. Süt dişleri dökülmüş ve yerine kalıcı dişlerine kavuşan çocuklarda da diş teli tedavisi uygulanabilir. Dişler arası boşluklar, çarpışıklık gibi estetik görünüm için takılabileceği gibi kırılan diş ya da boş kalan dişler içinde diş teli tedavisi uygulanabilir.

Neden Diş Teli Taktırmalıyım?

Estetik görünüm açısından önemli olan dişlerimizde çarpışık ya da yamuk diziliş problemleri varsa dişlerin düzeltilmesi için diş teli tedavisi uygulanabilir. Ağızdan nefes alıp verme, ağız açık bir şekilde uyuma ve hatta horlama durumlarında diş hekimi kontrolleri doğrultusunda diş teli tedavisi yapılabilir. Dişer arasında mesafe varsa bu tedavi yöntemi uygulanabilmektedir. Ayrıca diş sağlığı açısından da ortodonti tedavisi yapılmaktadır. Diş teli tedavisi sonrası hastalarda konuşma bozuklukları, diş gıcırdatma gibi durumlar da son bulmaktadır.

Diş Teli Takılmama Durumu Var Mı?

Diş telleri her yaşta her hastaya uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

Hangi Diş Telini Taktırmalıyım?

Metal braket, porselen şeffaf braket, lingual braket, telsiz ortodonti olmak üzere diş telinin çeşitleri bulunmaktadır. Yapısal bozukluğa göre ortodonti uzmanının görüşü alınarak diş teli tedavisine karar verilmelidir.