+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Şeffaf plak avantajları sayesinde diş teline güçlü bir alternatif durumundadır. Ortodonti tedavisini kolay ve cazip hâle getiren bu uygulama, kişiye özel olarak hazırlanan şeffaf plaklarla gerçekleştirilir.

Bunlar termo plastik maddeden elde edilir ve insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. Plaklar dişlere 1 mm veya 0.5 mm’lik hareket alanı meydana getirir. 15 gün boyunca takılan plaklar daha sonra değiştirilir.

Plak sayısı ve tedavi süresi dişlerdeki çapraşıklık durumuna göre farklılık arz eder.

Şeffaf Plak Avantajları Nelerdir?

  1. Adı üzerinde şeffaftır. Dışarıdan fark edilmez. Bu ise estetik kaygıları büyük ölçüde azaltır ve kişiye özgüven kazandırır.
  2. Geleneksel tel tedavisine kıyasla bu plaklar ile tedavi çok daha rahat ve konforludur.
  3. Yara oluşumu, dişlere veya yanağa batması, rahatsızlık vermesi gibi durumlar yaşanmaz. Çünkü metal içermez.
  4. Çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını etkilemez. Yemek yemeden evvel çıkarıldığı için zaten yeme-içmeye herhangi bir etkisi yoktur. Şeffaf plaklar ağzınızdayken normal şekilde konuşabilir, hiçbir sıkıntı çekmezsiniz.
  5. Sabit ortodontik tedaviler beslenme konusunda bazı kısıtlamalar getirir. (Sert yiyeceklerden, aşırı sıcak veya soğuk ürünlerden uzak durulması gibi.) Oysa şeffaf plaklar bu tür sınırlamalardan uzaktır.
  6. Özel bir davete, etkinliğe katılacaksanız şeffaf plaklarınızın görünmesinden ve kötü bir intibah bırakmaktan endişe etmezsiniz. Çünkü bunları kolayca çıkarabilir ve dilediğiniz zaman takabilirsiniz.
  7. Neden şeffaf plak? Sorusunun bir diğer cevabı ise hijyenik olmalarıdır. Diş fırçası ve diş macunu ile kolayca temizlenebilir. Ağız-diş bakımı sırasında çıkarılabildiği için, ağız temizliğini etkin şekilde yapmaya imkân tanır.

Şeffaf Plak Fiyatları 2022

Bu tedavide fiyat; dişlerdeki çapraşıklıkların konumu ve derecesi, hangi şeffaf plakların tercih edileceği, kaç şeffaf plak gerektiği gibi faktörlere bağlıdır. Tedavi süresi, farklı işlemlere ihtiyaç duyulup duyulmadığı, hekimin ne derece deneyimli olduğu da fiyatları etkiler.

O nedenle kesin fiyat bilgisi için doktorunuzla görüşmenizi öneririz.