+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Invisalign Ve Diğer Ortodontik Tedaviler Arasındaki Farklar Nelerdir?Tedavi süresi ya da başarısı konusunda bir fark bulunmamakla birlikte şeffaf plak olması dolayısı ile estetik açıdan daha çok tercih edilmektedir. Görüntü olarak tel tedavisine karşı olan bireyler özellikle tercih etmektedir. En büyük farklardan biri de şeffaf plak takılmadan sonucu önceden görme imkânı vardır.

Ortodonti uzmanı ölçüm işlemini yaptıktan sonra dijital ortama bu ölçümleri aktarır ve böylece plak ebatları belirlenir. Simülasyon ile elde edilen görüntüyü tedavinin öncesinde ya da tedavi süresince üç boyutlu şekilde görebilirsiniz. Bir diğer farklardan biri de şeffaf plakların yumuşak olmasıdır. Böylelikle diğer tedavilerde sıklıkla görülen ağız içi yaralar görülmemektedir. Tedavi süresi konusunda pek bir fark bulunmamakla birlikte bazı diş yapılarına bağlı olarak sanılanın aksine invisalign tedavisi daha kısa sürebilmektedir.

Kimler Invisalign Tedavisi Uygulayabilir?

Invisalign tedavisi ortodonti tedavi olması dolayısı ile ortodonti uzmanı tarafından yapılmalıdır. Ortodonti uzmanının invisalign tedavisi uygulayabilme için sertifikaya sahip olması gerekmektedir.

Invisalign Tedavisinde Ortodonti Kontrol Sıklığı Nedir?

Kontrol sıklığı 2 ile 3 ay arasında gerçekleşmektedir. Plak değişim süresi ise 15 günde bir yapılmaktadır.

Invisalign Plaklarında Koku İle Karşılaşır Mıyım?

Plak temizliğine dikkat edildiği sürece koku oluşmayacaktır. Plaklar her çıkarıldığında su ile temizlenmesi gerekmektedir.

Invisalign Tedavisini Kalıcı Hale Getirmek İçin Ne Yapmalıyım?

Diş hekiminiz tarafınca dişlerinizin iç kısmına ince koruyucu teller takılmalı ve yaklaşık 2 yıl süre ile bu tellerin takılması önerilir.