+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Şeffaf Plak Uygulaması Nedir?İstenildiği zaman kolaylıkla çıkartılabilmesi ve dişlerinizi 3 boyutlu kaplaması nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Günümüzde insanlar arasında görünmez diş teli olarak bilinen şeffaf plaklar diş çarpışıklıklarının düzeltilmesinde etkili bir yöntemdir. Bilgisayar ortamında tasarım ve üretimi gerçekleştiği için dijital diş teli tedavisi de denilmektedir.

Şeffaf Plakları Kendimiz Takabilir miyiz?

Şeffaf plakaları takma ve çıkarma işlemi çok basittir. Plakaları takmanın bir öncelik sırası yoktur. İster alt çeneyi isterseniz üst çeneyi önce takabilirsiniz. Şeffaf plakanızı takarken ilk yapmanız gereken ön dişlerinize doğru hafifçe ittirmektir. Daha sonra parmaklarınız yardımıyla fazla kuvvet uygulamadan plakanın tamamen yerleşmesi için sağ azı dişi ve sol azı dişlerinize baskı uygulanmalıdır.

Şeffaf Plakalar Nasıl Çıkartılır?

Gün içersinden maksimum 20 -22 saat aralığında plakaları kullanmalısınız. Çıkartma işlemi ise oldukça kolaydır. Ortodonti uzmanı tarafından plakların nasıl çıkarılacağı tarif edilir. Azı dişlerinden birinden diğerine doğru parmağınızı hafifçe plağı tutarak plağın kapalı olduğu yöne doğru çekerek çıkartabilirsiniz. Plakları çıkartma işlemi sırasında keskin delici aletler kullanmayınız. Ayrıca şeffaf plakaları çıkartma işlemi sırasında çok fazla baskı uygulamak plakaların yamulmasına yol açabilir.

Şeffaf Plakaları Nasıl Temizleyebilirim?

Şeffaf plaklar mutlaka her gün temizlenmelidir. Plakalar takılı iken çok fazla sıcak ve soğuk yiyecek içecekler tüketilmemelidir. Plakaları çıkarttığınızda bol su ile temizlenmeli ve saklama kabına koyulmalıdır. Dişlerinizi plakalar yokken mutlaka en az 3 dakika süre ile fırçalamayı ihmal etmeyiniz.