+90 364 221 67 67 +90 537 788 45 19 [email protected]

Ortodontik Tedavi Nedir?Diş hekimliği uzmanlıklarından birisi olan ortodonti dişlerde meydana gelen çarpışıklıklar, dişlerdeki düzensizlik ve diş uyumsuzluklarını inceleyen branştır. Kişilerde meydana gelen dişlerdeki yapısal ve düzensiz diş dizilişinin tedavi edilme yöntemleri sunulmasına Ortodontik tedavi adı verilir. Çocuklarda süt dişlerinin dökülmesi sonucu yerine gelen dişlerde yamukluk ya da çarpışıklık oluşur ise Ortodontik tedavi kaçınılmaz olur.

Ortodontik Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Halk arasında en bilinen yöntem diş teli uygulamasıdır. Ağız içerisine dişlerin arka ve üzerine yerleştirilen diş telleri görüntü olarak hoş karşılanmasa da hem ekonomik fiyatlarda olması hem de en sağlam yöntem olarak bilinir. Bu tedavide kullanılan tel özelliklerine göre de 3 ayrı gruba ayrılır. Metal diş teli, şeffaf diş teli ve lingual diş teli hastaların hekimlerinin yönlendirmesi sonucu karar verecekleri tedavi şekilleridir. Bir diğer Ortodontik tedavi yolu ise invisaling adı verilen şeffaf plak uygulamasıdır. Diş teline göre fiyatları daha fazla olmasına rağmen son yıllarda artarak hastaların tercihi olmaktadır. Adından anlaşılacağı gibi şeffaf görünümü sayesinde ağız içerisinde belli bile değildir.

Şeffaf Plak İle Diş Teli Arasındaki Farklar Nelerdir?

Diş telleri görünüm olarak kişilerde rahatsız edici dursa da şeffaf plakalar diş üzerinde fark edilmesi çok zordur. Invisaling yani şeffaf plaklar diş teli tedavisine göre maliyeti yüksektir. Tüm dişler için uygulandığında diş teli fiyatı 3000 – 10000 TL arasında değişirken şeffaf plak uygulamasında bu fiyatlar 10000-50000 TL arasında değişmektedir.